+36 30 694 30 34 info@dorogikozosseg.hu

A Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, mint a Dorog, a dinamikus és fenntartható fejlődés városa, TOP-7.1.1-16-2016-00020 számú projekt munkaszervezete örömmel tájékoztatja a dorogi civilszervezeteket, hogy 2018. október 3-án megjelent hét helyi felhívásra ezidáig tizennégy pályázat érkezett be.

Ebből különböző okok miatt kettő elutasításra került, tizenkettő pedig pozitív elbírálásban részesült. A projektek közül az Alkotok – Alkotók Gyereknap és a Dorogi Zöld Kör már meg is valósult.

Alkotok – Alkotók Gyereknap

Záró sajtóközlemény – Alkotok – Alkotók Gyermeknap

A Dorogi Zöld Kör

A Zöld Liget Futópálya használatáról együttműködési megállapodást írt alá Dorog Város Önkormányzata nevében dr. Tittmann János polgármester, Dorog Város Egyesített Sportintézménye nevében Szekér Zoltán intézményvezető és a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke, Sárdi Tamás. 

Az Otthon téren, a futópálya mellett írták alá a megállapodást augusztus 30-án, amelynek eredményeként Dorog Város Egyesített Sportintézménye, mint üzemeltető, a fenntartó önkormányzat hozzájárulásával a létesítményt a Dorogi Futókör használatába adta.


A futókörösök vállalták, hogy egészségfejlesztő, egészségmegőrző sportprogramokat szerveznek, ugyanakkor felügyelik a létesítmény használatát.  Az uniós forrásból, önkormányzati önrésszel megvalósult Zöld Liget Futópálya lehetőséget teremt a városközpontban az egészséges életmódot népszerűsítő programok megvalósítására.
A Dorogi Futókör Sportegyesület tagjai szakértő segítséget nyújtanak, népszerűsítik a futósportot, továbbá gyermekfelügyelettel támogatott futóprogramokat valósíthatnak meg a Zöld Ligetben.  A Hétszínvirág Óvodában nyílik majd lehetőség a gyermekmegőrzésre, melynek pénzügyi fedezetét az önkormányzat vállalja.


A futókör Otthon téri kijelölésének két oka volt: a városközponti helye, a közintézményekkel való szoros együttműködés (mosdók, gyermekfelügyelet stb.), másrészt a terület rendezése: kivilágítása, átláthatóvá tétele. A kandeláberek biztonságosabbá tették a vasút melletti területet.

A ligetben a 400 méter hosszú és 2 méter széles, korszerű (rekortán) burkolatú futókör és 100 méteres – a gimnázium testnevelés óráit is kiszolgáló – gyorsító szakasz mellett kültéri fitnesz eszközöket tartalmazó parkrész is elkészült. Pihenőpadok, szemétgyűjtő edényzetek szolgálják a rekreációs területre érkezőket.
A Dorogi Futókör Sportegyesület tagjai egy tiszteletkör megtételével hivatalosan is használatba vették a ligetet.

A soron következő pályázati beadási határidőket hamarosan közzétesszük honlapunkon.

Amennyiben kérdés merülne fel bármelyik felhívással kapcsolatban, Molnár Judit pályázatkezelő referensnél lehet érdeklődni az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Dorog és Térsége Turizmus Egyesület – Városi Programiroda
2510 Dorog, Bécsi út 56. (Gáthy Zoltán Városi Könyvtár földszintje)

Hétfőtől péntekig: 8.00 – 14.00
+36 33 509 640/16 mellék
+36 30 694 30 34
info@dorogikozosseg.hu